trafic nedorit?!

de cele mai multe ori, cand vrei sa aduci trafic catre o pagina incerci sa te optimizezi onsite (content) si offsite (linkuri) pentru anumite cuvinte cheie pentru acea pagina… cuvinte si/sau fraze scrise corect, nu?

sa luam un exemplu: vrei sa aduci trafic pe cuvantul feedback (ai tu o pagina pe situl tau de dezvoltare profesionala si tratezi subiectul…) pentru asta ce faci?! optimizezi in jurul cuvantului feedback… poate si platesti pentru campanii online pe feedback… dar lucrezi in vre-un fel la fidbec, fedbac, ffedback, feedbeck, feed-back, fed-back si alte sute de variante de feedback scris gresit?!

de ce ai face asta? pentru ca in graba de azi, oamenii tasteaza gresit cand cauta pe google, sau nu stiu exact cum se scrie, sau, sau… pai avem asa: feedback cu competitie mare pe el, pentru ca toata lumea va face optimizare pe keyword sau keyphrase scrise corect, in schimb competitia pe cuvintele scrise gresit este inexistenta (952 pagini a gasit google cautand „fidbec” si 2,340,000 pagini cautand „feedback”)… iata dovada ca nu-i greu sa „castigi” nisa „fidbec”: la o luna dupa postul despre „fidbec is fifti„, sunt primul in google pe cuvantul fidbec

macar niste posturi in cateva bloguri, care sa atraga traficul gresit si cu un link catre pagina ta corecta + ceva ppc (care nu va costa o avere) pe cuvinte gresite, cu trimitere catre pagina ta corect optimizata, vor avea succes si-ti vor aduce ceva trafic suplimentar…

intrebari la care sa raspunzi inainte sa investesti timp sau bani pentru a colecta acest trafic: vrei acest trafic? vrei analfabetii pe pagina ta? oare chiar sunt analfabeti sau tasteaza gresit? pana la urma daca goalul paginii tale este vanzarea online, si astfel atingi acest obiectiv, iti pasa daca ai vandut si ai incasat banii de la un „analfabet”?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s